Kezdődik az adatszolgáltatás!

Elérhetőek a 2016. évi Gazdálkodási Napló „web-GN”, valamint a nitrát adatlap elektronikus beküldéséhez szükséges nyomtatványok.

A 2015/2016. gazdálkodási évre, illetve a 2016. naptári évre vonatkozóan az alábbi támogatásokban résztvevőknek kell gazdálkodási naplót elektronikusan benyújtani:

  • Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet alapján a környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram
  • agrár-környezetgazdálkodási kifizetés
  • ökológiai gazdálkodás támogatás
  • NATURA 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések
  • kompenzációs kifizetések a Természeti Hátránnyal Érintett Területeken
  • élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások
  • vízvédelmi célú nem termelő beruházások

A beküldendő kötelező adat tartalmat a pályázati felhívások tartalmazzák. Az adminisztrációs teher csökkentése érdekében az összes érintett támogatási konstrukcióra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettséget egyetlen gazdálkodási napló „web-GN” beküldésével teljesíteni lehet. A nyomtatvány kitöltése során meg kell adni, hogy mely támogatási konstrukcióban vesz részt, és a nyomtatványban ennek megfelelően lesznek elérhetőek a beküldendő adatok.

A 2014. szeptember 1-én induló adatszolgáltatási időszaktól kezdve a papír alapon érkező adatlapok elfogadására nincs lehetőség. A naptári évre való áttérés miatt, 2017-ben a 2015. szeptember 01. és 2016. december 31. közötti időszakról kell az adatszolgáltatást teljesíteni.

Az adatszolgáltatások teljesítéséhez a „web-GN” esetében 2017. január 1-től március 01-ig van lehetőség. A Nitrát adatszolgáltatást 2017. január 1-től 2017. március 31-ig kell teljesíteni. Az adatokat mindkét esetben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz kell benyújtani, amelyhez a szükséges nyomtatványok a Hivatal honlapján a http://anyk.nebih.gov.hu/ linken keresztül érhetőek el közvetlenül.

Gazdálkodási napló esetében a határidőn túli adatszolgáltatásra nincs lehetőség. Viszont a nitrát adatlap esetében amennyiben az ügyfél felszólítást kap a Hatóságtól, hogy nem teljesítette az adatszolgáltatási kötelezettségét határidőben, akkor lehetőség lesz a határidő letelte után is elektronikusan eleget tenni ezen kötelezettségének.

Forrás: NÉBIH

Ne maradjon le a fontos határidőkről! Iratkozzon fel hírlevelünkre IDE kattintva!




Ossza meg Gazdatársaival is!