Háromszoros a túljelentkezés a trágyatárolós pályázatra

Közel háromszoros volt a túligénylés a Vidékfejlesztési Program trágyatárolók építését támogató pályázata esetében. A Miniszterelnökség döntésének köszönhetően végül 281 projekt részesülhet a közel 6 milliárd forint összegű támogatásból.

A nyertes pályázatok 90 százaléka mikro-, kisvállalkozás, családi gazdaság. Az 1.275.000 Euró STÉ-t meghaladó üzemméretű gazdaságok a rendelkezésre álló keretösszeg 10 százalékában részesülnek. A támogatás célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak, emellett fontos célkitűzése a kormánynak, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, valamint az ammónia kibocsátás mértéke ezzel együtt javuljon a felszín alatti vizek minősége. Azon mezőgazdasági termelők juthatnak most támogatáshoz, akik korábban még nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat. A támogatási kérelmeket benyújtó ügyfelek számára a támogatói döntések postázása megkezdődött, napokon belül minden érintett megkapja az értesítést.

Forrás: MTI/OS
Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .