Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása VP3-5.1.1.1-21

A Felhívás a magas költséget kitevő kármegelőző beruházások megvalósításához kíván támogatást nyújtani a termésbiztonság növelése érdekében. A támogatás lehetőséget biztosít a gazdák számára olyan technológiai fejlesztések végrehajtására, amelyek használatával képesek lesznek elhárítani, vagy mérsékelni a tavaszi fagykárokat.

Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek:

Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása:

– Tavaszi fagykár megelőzését szolgáló eszköz, berendezés, technológia beszerzése és telepítése: rögzített (telepített) vagy mobil (áttelepíthető) légkeverő berendezések, autonóm hőtermelő berendezések (fagyvédelmi kályhák, más fűtőberendezések), továbbá vontatott hőtermelő vagy légkeverő gépek (füstölő, ködképző berendezések, légkeverő, valamint fagyvédelmi gépek).

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

a) Általános költségek.

b) A projekt keretében beszerzésre kerülő tavaszi fagykár megelőzését szolgáló eszközhöz, berendezéshez, technológiához kapcsolódó vagyonvédelmi eszközök beszerzése: kamerarendszer, tároló konténer beszerzése – a Felhívás 5.7 pontjának figyelembevételével.

c) Legalább levegő hőmérséklet és páratartalom mérésére alkalmas meteorológiai adatgyűjtő állomás kialakítása.

Támogatást igénylők köre

Mezőgazdasági termelők, akik abban az esetben jogosultak támogatásra, amennyiben igazolják, hogy:

a) A támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.

b) A támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben árbevételüknek legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

Ötödik szakasz: 2022. június 15. – 2022. június 28.

Hatodik szakasz: 2022. június 29. – 2022. július 12.

Hetedik szakasz: 2022. július 13. – 2022. július 26.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint, a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 80%-a.


Bízza ránk a pályázatírást és a teljes projektmenedzsmentet!

gazdahelykft@gmail.com

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .