Pár információmorzsa, csak, hogy ne dőljenek be bárkinek!


Két éve jött nagyjából az első hír, hogy végre elindul a támogatott szaktanácsadói rendszer, melynek keretében, ha a termelő támogatott szaktanácsadó szolgáltatását veszi igénybe, a szaktanácsadás díját visszaigényelheti. Mindenki örült, hiszen win-win pozíció: nyer a termelő, nyerünk mi szaktanácsadók is… Volt, aki már tavaly év közben azért szüntette meg velem a szerződését, mert én nem vagyok támogatott szaktanácsadó, nem tud visszaigényelni, de ő már kötött is új szerződést mással…

Értetlenül álltam a dolog előtt, hiszen a támogatott szaktanácsadó rendszer akkor még nem működött! Szóval, van akit már tavaly átvertek ezzel…


A TÉNYEK:
A VP1-2.1.1-2.1.2-17 Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás című pályázati felhívást 2017 végén pár hétre (hónapra?) nyitották meg, melyre a kiírást olvasva egyértelműen csak szervezetek (egyéni szaktanácsadók nem) tudtak pályázni.
A nyertes szervezeteket viszont csak nemrégen tették közzé, a projektkeresőben látható, hogy 11 szaktanácsadó szervezet kapta meg ezt a jogosultságot. (https://www.palyazat.gov.hu/tamogatott_projektkereso)

______________________________________________
❗️ A támogatott szaktanácsadás igénybevételének feltétele, hogy ezen szervezetek valamelyikével kössön az illető szerződést.
A támogatott szaktanácsadási szolgáltatás nyújtására jogosult szervezetek pedig olyan szaktanácsadók közreműködésével adhatnak tanácsot, akik legalább három támogatott tématerületből sikeres vizsgát tettek.
_______________________________________________

A sikeres vizsgát tett szaktanácsadók listája a NAK honlapján elérhető itt:
https://www.nak.hu/…/3003-vp-vizsgaeredmenyek-osszesitett-f…

A fotón látják, hogy magam is sikeres vizsgát tettem 5 témakörből, így felkerültem erre, az immár 623 tagot számláló támogatott szaktanácsadói listára….

De ugye az egyértelmű, hogy ettől még (amíg nem vagyok a fent említett 11 szervezet valamelyikének tagja) NEM TUDOK TÁMOGATOTT szaktanácsadást adni!
(Faramuci helyzet…)
——-
Ne hagyják magukat átverni!

===============
Ettől függetlenül valódi (ámde nem támogatott) szaktanácsadási szolgáltatásaimmal több tématerületben állok kedves ügyfeleim rendelkezésére! 
Keressenek bátran:
https://gazdahely.hu/szolgaltatasaim/

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .