Érvényesítette már az őstermelői igazolványát?

Ha nem, még március 20-ig megteheti. Az őstermelői igazolvánnyal rendelkezők akkor tudják biztosítani a folyamatos őstermelői jogviszonyt, ha  2017. március 20-ig érvényesítik igazolványukat.

Azok az őstermelők, akik hatályos, új típusú (2016. december 31-ig 257 ezer új típusú igazolványt igényeltek az őstermelők) igazolványuk mellett még nem rendelkeznek a 2017. adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – 2017. március 20-ig kérelmezhetik. A március 20-ig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2017. január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága. Az érvényesítéshez a bejelentett állandó lakóhelye, vagy a tartózkodási helye szerint illetékes falugazdászt kell megkeresnie a termelőnek. Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK honlapján.

Forrás: NAK

 
Ossza meg Gazdatársaival is!

3 hozzászólás

  1. de miért kell nekem mint őstermelő előre hazudni hogy miből mennyit hány nm-en termelek mi értelme ennek a szocializmusból átvet hülyeségnek mert még azt sem tudom biztosan mit vetek nem hogy mi fog kikelni ráadásul nem lehet csak fölfelé módosítani a termelési adatokat honnan tudjam én hogy hány kiló meggyet terem nekem az a fa amely eddig szépen termet mondjuk 20 kilót nem vagyok közgazdász hogy valószínűség számításokat végezek

    1. Már tudom ebből lett a Nak adat bázis ami sajnos annyit ér mint a Nak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .