Őshonos in situ támogatási kérelem benyújtása

„A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” című pályázati felhívás alapján a 2022 évi támogatási kérelmek benyújtására 2022. január 3-tól 2022. január 31-ig van lehetőség.

A VP4-10.2.1.1-21 kódszámú felhívás célja a védett őshonos, veszélyeztetett és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták nőivarú ‒ baromfifélék esetén vegyes ivarú ‒ állományainak a hagyományos tartási-, takarmányozási körülmények, in situ feltételek közötti tenyésztésben történő életképes populációjának fenntartása, a genetikai állományuk megőrzése és használata. Ehhez vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe, a támogatás intenzitása 100%.

Támogatási kérelem benyújtására a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartó jogosult.

Támogatásban az alábbi állatfajok tartói részesülhetnek, a táblázatban a támogatási összeg is látható:

A kötelezettségvállalási időszak a 2022-ben támogatási kérelmet benyújtók esetében 3 év, amely 2022. január 1-től 2024. december 31-ig tart, míg a 2023-ban támogatási kérelmet benyújtók esetében 2 év, amely 2023. január 1-től 2024. december 31-ig tart.

A támogatás igénybevételének továbbra is alapfeltétele, hogy a kérelmező a kötelezettségvállalási időszak első napján már rendelkezzen az adott fajtára meghatározott minimum jogosult nőivarú állatlétszámnak megfelelő, vagy azt meghaladó egyedszámmal, amely:

– szarvasmarhafélék, bivaly és lófélék esetében fajtánként minimum 1 egyed,

– juh, kecske és sertés esetében fajtánként minimum 10 egyed,

– baromfifélék esetében pedig fajtánként minimum 20 egyed.

A pályázati felhívás teljes szövege, valamint  a támogatói okirat minta itt érhető el, a felhívás mellékletei pedig ezen oldalon található „Segédletek” fül alatt tölthetőek le.

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .