Sok megkeresésből és saját tapasztalatból is azt érzem, hogy nagyon elveszettek a házikert tulajdonosok a növényvédelmi témában. Sokan egyáltalán nem értenek a növényvédelemhez, nem is baj ez, hiszen olykor a 2-3 éves felsőfokú képzések is kevesek ahhoz, hogy minden csínját-bínját megismerjük ennek a tématerületnek. Azonban pár alapfogalomnak, pár diagnosztikai felhívásnak, megkülönböztető jegynek a feltárásával hirtelen „kinyílik ez a világ”. Ezeknek az alapoknak az elsajátítása után máshogy fogja látni a kertjét. Máshogy fogja érzékelni és értékelni azt a kis ökoszisztémát, életteret, amiből élelmiszert: gyümölcsöt, zöldséget szeretne kinyerni, eltenni télire, vagy csak gyönyörködni benne.

A média hatására félni kezdtek a növényvédő szerek használatától, ám ha ezeket megtanulják OKSZERŰEN és SZÜKSÉG szerint alkalmazni, akkor nyugodtabban szedi ki majd a zöldséget a vasárnapi húsleveshez a saját kertjéből, mint a közértből. A cél az, hogy örömét lelje a kertészkedésben, és ne legyen több bosszúja abból, hogy hiába csinálja, ha a „bogarak lezabálják”.

Nem mondom, hogy a növényvédelmen múlik minden, és nem erőltetem a növényvédő szerek használatát. Munkám során az integrált szemléletet vallom, ami lefordítva annyit jelent, hogy az arany középutat kell megtalálni. Soha nem az a növényvédelem célja, hogy mindent elpusztítsunk, ami kárt okozhat, hanem az, hogy fel tudjuk ismerni a védekezési határokat, megismerjük a kártevők biológiáját, amiből már sok más egyéb (megelőzési és bio) megoldásra szert tehetünk. Amennyiben szükséges, akkor a megfelelően és körültekintően kiválasztott növényvédő szerrel célirányosan tudjunk védekezni, figyelve a környezetre és saját magunk (a fogyasztók) egészségének megőrzésére.

Az online növényvédelmi kurzus ebben nyújt segítséget a résztvevőknek!

Régóta célom a munkám mellett a laikus kertészkedők támogatása is. Ezt a vlogepizódomat például eddig több, mint 20ezren látták:

Jelentkezési űrlap:

https://forms.gle/CNbE8JJJvCdETLdUA

A tanfolyam tematikája alább olvasható, ha bármilyen kérdése felmerül, írjon nekem bátran a harcsa.marietta@gmail.com e-mail címre.

Tematika

  1. hét: Bemutatkozás. Célok.

2. hét: Növényvédelmi alapfogalmak, integrált szemlélet

3. hét: Mivel állunk szemben? I.: kórokozók, kártevők, tápanyaghiányok megkülönböztetése, diagnosztika. Kártevők, kórokozók alap élettani ismertetői.

4. hét: Mivel állunk szemben? II.: főbb vírusos betegségek felismerése kerti növényeinknél

5. hét: Mivel állunk szemben? III.: főbb gombás betegségek házikerti növényeinknél és gyümölcsfáinknál

6. hét: Mivel állunk szemben? IV.: baktériumos betegségek, élettani elváltozások

7. hét: Mivel állunk szemben? V.: polifág kártevők és természetes ellenségek a kertben

8. hét: Mivel állunk szemben? VI.: kártevők megjelenése, „kalendárium” szerint. Mikor mire kell figyelnem, mire számíthatok?

9. hét: Mivel állunk szemben? VII.: gyomok a kertben: özönnövények, invazív „irtandó” gyomok és hasznos növények megkülönböztetése

10. hét: Megelőzés, előrejelzés, biológiai és agrotechnikai módszerek.

11. hét: Növényvédő szerek alap ismertetője. Fogalmak (ÉVI, MVI stb.). Csoportok. Hatóanyag ismeret.

12. hét: Permetezési kisokos: mit-mivel-mikor-hogyan.

13. hét: Tápanyaghiányok orvoslása

Tanfolyam felépítése:

Minden héten (összesen 13 hét) kapnak egy letölthető, nyomtatható tananyagot a fenti tematika szerint e-mailben. Erről egy videós segédlet, magyarázat kerül kiküldésre előadás formájában, minden hét közepén. Eközben folyamatos kérdezési és beszélgetési lehetőségük van a résztvevőknek zárt facebook csoportban és google group levelező listán, a tanfolyam alatt minden kérdésre válaszolok.

A tananyagok korlátlan ideig rendelkezésre állnak (így nem muszáj a kurzussal együtt haladnia, saját időbeosztásban, később is feldolgozhatja az előadásokat), az előadások később is visszanézhetőek.

Tehát, amit kap a résztvevő:

13 hétre bontott tematika szerinti közös haladást (nem kötelező!), beszélgetőtársakat, kérdezési lehetőséget.

Kb. 130 oldalnyi tananyagot heti bontásban, a könnyebb feldolgozhatóság kedvéért.

430 percnyi videós formában bármikor elérhető online előadást. (Nem kell időhöz kötve digitális tanteremben ülnie, hanem akkor olvassa el a heti anyagot és akkor nézi meg az előadást, amikor ideje engedi!)

A saját üteme szerint haladhat, hiszen a tananyagokat megkapja egyszerre a fizetés után!

Most van lehetősége egyben megvásárolni az anyagot!

Elérhető: 2021. augusztus 31-ig

Ára: 27ezer Ft

Kinek, miért született ez a megoldás?
Az utolsó online növényvédelmi kurzus óta sok megkeresés érkezett a folytatásra vonatkozóan. Jelenleg azonban időhiány miatt nem tudom azt a szokásos 13 hetes formában lehetővé tenni, nem tudnék jelen lenni, automata verzióban pedig nem szeretnék oktatni. Viszont akik érdeklődnek, nekik így közzétéve, adódik a lehetőség, hogy a 13 hetes tanfolyam helyett, egyben megvásárolhatják a teljes korábbi tanfolyam anyagot, amit akkor vesz elő és dolgoz fel, tanul, hallgat meg, amikor ideje, kedve engedi. Mi az amit nem kap így meg mellé? A személyes jelenlétet, azaz nem lesz lehetősége kérdezni, nincs semmilyen csoport, nincs interaktív “tanfolyam” hangulat.
A teljes tudásanyag egyszerre emiatt kevesebbe is kerül, viszont ugyanúgy vonatkozik rá így is a szerzői jogok védelme, amikről bővebb és pontos tájékoztatást megtalál a honlapomon, vagy megkapja a megrendelés után emailben.

Megrendeléshez javasolt g- mailes levelező rendszer használata, a többiről sajnos rosszak a tapasztalataim (nem érkeznek meg a levelek).

Tanfolyam ára:

Egy részletben fizetve, indulás előtt: 40000 Ft

Két részletben fizetve: 2×22000 Ft (1. részlet indulás előtti héten, 2. részlet 7. hét végéig)

Előregisztráció a következő indulásra: 2021. február 14-ig kedvezményesen egy összegben fizetve: 38000 Ft

Fizetési feltételek: a tanfolyam árának kifizetése banki átutalással történik, online díjbekérő alapján. Az elektronikus számla a kifizetés után kerül kiállításra.

A következő ONLINE NÖVÉNYVÉDELMI KURZUS várható indulása (minimum 10 fő regisztrációja esetén):

2021. március 1.

Jelentkezési űrlap:

https://forms.gle/CNbE8JJJvCdETLdUA

Milyen végzettséget ad ez a kurzus?

Az online növényvédelmi kurzus elvégzése nem ad növényvédelmi végzettséget, akinek arra van szüksége, annak a növényorvosi kamara által szervezett 80 órás tanfolyamon kell részt vennie! A kurzusom alapot ad a növénykórtani esetek, a kártevők felismerésére, védekezési módokra a saját kiskertünkben. Segít elkülöníteni a betegségeket, rovarokat, és megoldást találni ezekre. Megtanulják a szabadforgalmú növényvédő szerek felhasználását, illetve a tápanyaghiányok felismerését, orvoslásának lehetőségeit.

Az előző tanfolyamon résztvevők véleményeit ITT olvashatják!

Jelentkezési űrlap:

https://forms.gle/CNbE8JJJvCdETLdUA

További információ:

harcsa.marietta@gmail.com

IDE kattintva olvasható el bemutatkozásom. Honlapomat böngészve pedig további szakcikkeimet, munkásságomat is nyomon követheti.

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .