Növénybiztosítás feltételrendszere 1.

Általános rendelkezések

A GeneraliSeed – ROAR Kft. szerződött biztosításközvető partnereként a mezőgazdasági biztosításainak megkötését is rám bízhatja.

Itt az ideje elgondolkodni milyen növénybiztosítást, mire kötnek idén, ehhez hozok egy pár cikk erejéig részletesebb tájékoztatást. Most első részben a Generali általános növénybiztosítási feltételrendszerét foglalom össze.

 • A szerződő: növénybiztosítási szerződést az adott területre a tulajdonos, vagy a bérlő köthet; aki természetesen nem csak személy, hanem szervezet is lehet.
 • A kockázatviselés kezdő időpontja a kötvényen feltüntetett kockázatviselési időponttól, de legkorábban az első díjrészlet teljes megfizetését követő nap 00.00-tól kezdődik. Az egyes különös feltételek növényenként és biztosított veszélynemenként eltérő kockázatviselési időszakot is meghatározhatnak (erről írok későbbi részben!)
 • A biztosítási időszak egy év azzal, hogy az első biztosítási évben a biztosítási időszak egy évnél rövidebb is lehet. A biztosítás évfordulója minden év január 1. 00.00. órája.
 • A növénykultúrák egységes biztosításának szabálya szerint egy adott növénykultúra teljes egybefüggő termelési területét a biztosítási szerződés hatálya alá kell vonni. Azaz, ha a termelő biztosítani kívánja például a napraforgó kultúráját, akkor az összes napraforgó tábláját a szerződésbe kell vonni.
 • A biztosított növények megnevezését, azok területi és terméshozam adatait, valamint a biztosított növények egységárait a szerződő, vagy a biztosított legkésőbb minden tárgyév május 31-ig köteles közölni. Új szerződés esetén az adatközlést az ajánlattétellel egyidejűleg kell megtenni.
 • Az adatközlést követően a biztosító a bejelentett adatok alapján határozza meg az éves, tárgyévben irányadó biztosítási díj mértékét.
 • A változásbejelentés végső határideje: A növények területi és hozamadataiban bekövetkező változások bejelentésére a biztosító felé legkésőbb tárgyév június 30. napjáig kerülhet sor.
 • Az első adatközlés során megadott egységárak utólag nem módosíthatóak, míg a megadott hozamértékek meghatározott ideig változtathatóak.

< Fenti tájékoztató a teljes feltételrendszer kivonata csupán, a részletes tájékoztatást nem pótolja! >

Amennyiben további kérdése merülne fel, érdekelné egy növénybiztosítás kalkuláció a saját területére, írjon nekem a marietta.harcsa@generaliseed.hu e-mail címre, vagy az alábbi űrlap kitöltésével:

  Írjon nekem itt:

  Ha szeretne feliratkozni a Gazdahely hírlevélre, ezt pipálja ki!

  Ossza meg Gazdatársaival is!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .