Idén is eljött a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint az állattartóknak a nitrát adatszolgáltatás időszaka.

Korábbi cikkeimben már leírtam mi ez, ki kötelezett beadásra, milyen gazdálkodási szabályok vonatkoznak a nitrátérzékeny területen gazdálkodókra. Ezeket a linkekre kattintva olvashatja.

Fordítson gondot és időt a gazdálkodási nyilvántartás vezetésére hogy az naprakész és hiánytalan legyen (jogos kérdés, hogy a gazdálkodás mellett erre kinek van ideje!); küldje be időben a nitrát adatlapot – az adatszolgáltatási bírság 10 000-100 000 forint közötti összeg lehet (ez a mulasztás, illetve az előírások megszegésének mértékétől függ).

Számolja át többször a nitrogén hatóanyag mennyiségét, a pontatlanság/elszámolás súlyos összegekbe kerülhet: a nitrátszennyezési bírság 50 000-500 000 forintra rúghat.

Bizonyosodjon meg arról, hogy a legutolsó talajvizsgálati eredményünk 5 évnél nem régebbi – ha nem rendelkeznek ilyennel, végeztesse el időben, a vizsgálati jegyzőkönyvet pedig a következő talajvizsgálatig őrizze meg.

Ne felejtse el: nitrátérzékeny területen mielőtt bármilyen műtrágyát kijuttatna, rendelkeznie kell talajlaborral és az ennek eredményei alapján készített tápanyag-gazdálkodási tervvel!

Van még ideje!

Ha segítségre van szüksége, állok rendelkezésére, mind a talajmintavétel/labor területén tudok segíteni Önnek, mind a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésével, mind pedig a gazdálkodási napló vezetésével és a nitrátjelentés beadásával kapcsolatban kereshet bizalommal.

https://gazdahely.hu/szolgaltatasaim/

  Írjon nekem itt:

  Ha szeretne feliratkozni a Gazdahely hírlevélre, ezt pipálja ki!

  Ossza meg Gazdatársaival is!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .