Február 15-től igényelhető a méhészeti járművekre támogatás

A méhészeti járművekre igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 4/2014. (I. 27.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet az a méhész, akinek üzemeltetésében méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház van.

Mire igényelhető támogatás?

Az üzemben tartásához kapcsolódóan megfizetett, és igazolt költségekre, továbbá a 2017. évben megvásárolt OBU fedélzeti rendszer megvásárlásához kapcsolódó költségekre.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

  • Legalább 80 méhcsalád
  • TIR-be bejelentve

A támogatás mértéke:

A támogatási kérelem benyújtásának évét megelőző naptári évben igazoltan megfizetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási, illetve gépjárműadó költsége, továbbá, OBU fedélzeti rendszer vásárlása esetén 5 évente méhészeti eszközhordozó járművenként az OBU fedélzeti rendszer nettó ára, de legfeljebb 40 ezer forint.

A kérelem benyújtásának ideje, módja:

A támogatási kérelmet jelen közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0800 számú „Támogatási kérelem” nyomtatványon
2018. február 15. – 2018. április 15. közötti időszakban a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához postai úton az
alábbi címre kell benyújtani:
Magyar Államkincstár
Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya
1476 Budapest Pf. 407.

Részletes információ: Magyar Államkincstár Közleménye

 

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .