Még egy hét van az egységes kérelmek beadására!

Eddig mintegy 100 ezer gazda adta be az Egységes Kérelmet a Magyar Államkincstárhoz.

Április 7-e óta több mint 10 ezerrel többen nyújtották be az Egységes Kérelmet a Magyar államkincstárhoz, a tavalyi év hasonló időszakához képest. Időarányosan az igényelt földterületek nagysága is meghaladja az elmúlt évi adatokat, ez jelenleg 1 531 597 hektár.

Idén a kérelmezők, 2017. május 15-ig tudják támogatás csökkenés nélkül benyújtani a kérelmeket, összesen 41 jogcímre. Május 15-ét követően napi 1%-os, a teljes kérelemre vonatkozó szankció mellett
további 25 napig lehet még egységes kérelmet benyújtani 2017. június 9-ig. Ezt követően még a késedelmes benyújtásra vonatkozó vis maior kérelem ellenében sem részesülhetnek támogatásban. Május 16-31 között még szankciómentesen pótolhatják az esetleges hiányosságokat azok, akik tartották a május 15-ei határidőt. 2017. június 1-9. között a pótlást, napi 1%-os ún.: késési szankció mellett lehet megtenni.

Az egységes kérelem kizárólag az ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül nyújtható be.
Az idén is a tavalyihoz hasonlóan, több mint 170 ezret meghaladó kérelemre számít a Magyar Államkincstár.

Forrás: MTI/OS
Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .