Kisüzemi pályázat: utolsó kör, utolsó hajrá! Érdekli? Itt vannak a részletek!

A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése

A felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16

 

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások meglévő termékszerkezet piaci pozíciójának stabilizálására, fejlesztésére, a piaci igények alapján a termékszerkezet korszerűsítésére, megtermelt alapanyagok feldolgozásával hagyományos, kézműves termékek előállítására irányul.

 

IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: Igényelhető támogatás: 15 000 eurónak megfelelő forintösszeg VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ

 

VÁLLALÁS:

  • A támogatást igénylő az üzleti tervben vállalja, hogy, legfeljebb négy éves időszak elteltével a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 STÉ-t, vagy a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 euró STÉ-t.
  • A Támogatói Okirat kézbesítését követő naptól számított, legfeljebb 9 hónapon belül megkezdi a projekt végrehajtását.
  • Az első részlet kifizetésének feltétele kifizetési kérelem benyújtása. A kifizetési kérelmet a támogatói okirat kézbesítésétől számított hat hónapon belül köteles benyújtani a kedvezményezett.
  • Az utolsó részlet kifizetésnek feltétele, hogy legkésőbb a támogatói okirat kézbesítésétől számított év végére megfelelően teljesíti az üzleti tervben vállalt kötelezettségeket
  • Kötelező képzésen való részvétel, mely a kedvezményezett számára térítésmentes. A kedvezményezettnek a támogatási okirat kézbesítésétől számított 24 hónapon belül igazoltan részt kell vennie a képzésen.
  • FENTIEKRE KIFOGÁS NEM LEHET? CSAKIS VIS MAIOR!
  • A TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ÉLETVITELSZERŰ TARTÓZKODÁSI HELYE, MEZŐGAZDASÁGI SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET ESETÉN PEDIG A SZÉKHELY CÍME MÁR A TÁMOGATÁS BENYÚJTÁSÁT MEGELŐZŐ ÉV JANUÁR ELSEJÉN IS A JOGOSULT TELEPÜLÉSEN, VIDÉKI TÉRSÉGEN VOLT ÉS EZT A PROJEKT LEZÁRÁSÁIG FENT KELL TARTANIA

 

 

KIK PÁLYÁZHATNAK?

főállású őstermelő, vagy mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő főállású egyéni vállalkozó, vagy szociális szövetkezet, amennyiben: igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző naptári évben az Standard Termelési Érték (STÉ) módszertan alapján mezőgazdasági tevékenységből származó mezőgazdasági termelés értéke eléri a 3000 euro STÉ értéket, de nem haladja meg a 6000 euro STÉ értéket vagy ezzel megegyező nettó árbevételt ért el mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozásból az előző naptári évben, vagy a megelőző három év átlagában. (Amennyiben a támogatást igénylőnek, nincs megelőző három év átlagában árbevétele, úgy csak az előző naptári év árbevételét kell feltűntetni.)

 

BENYÚJTÁS:

A támogatási kérelmek benyújtása 2016.03.31-től – 2018. 03. 30-ig lehetséges. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

Az első szakasz zárása: 2016.04.29

A második szakasz zárása: 2016.09.23

A harmadik szakasz zárása: 2017.03.03

A negyedik szakasz zárása: 2018.03.20!!!!


Amennyiben további részletek érdeklik ezzel a pályázattal kapcsolatban írjon nekem az info@gazdahely.hu, vagy a harcsa.marietta@gmail.com e-mail címek valamelyikén!

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .