Itt nem lesz GMO!

Magyarország elkötelezett és következetes támogatója a GMO-mentes mezőgazdaság megóvásának a tudományos-kutatói együttműködések erősítésén keresztül is – fogalmazott dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója Pekingben, a Kína-Európa Szója Szimpóziumon elhangzott felszólalásában.

A főigazgató kiemelte, hogy ez a termelési mód építkezik évszázados tradícióinkra, így az egészséges és hagyományos élelmiszerek termelése és fogyasztása mellett kötelezi el hazánkat.

A szimpóziumon a NAIK szorosabb tudományos és kutatói tapasztalatcserére építkező kapcsolatokról szóló megállapodást készít elő a Kínai Agrártudományi Akadémiával.

A takarmányozáshoz felhasznált génmanipulált szója kiváltása igen komoly feladat. 2013-ban Magyarország ennek jegyében az elsők között csatlakozott a Duna Szója Szövetséghez. A közelmúltban 14 uniós ország csatlakozott ahhoz a Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és német kollégája által kezdeményezett Európai Szója Nyilatkozathoz, amelynek aláírói vállalják a pillangós növények élelmiszeripari és takarmányozási célra történő termesztésének ösztönzését.

Forrás: FM

Ossza meg Gazdatársaival is!

1 hozzászólás

  1. Valaki magyarázza már el két három mondatban miért nem szabad a géneket feljavítani például takarmányozási célra?

    Az elfogyasztott takarmány lebomlik, megemésztődik. Teljesen mindegy milyen gének voltak benne. A saját génkészletünket szintetizáljuk, nem használjuk a tápanyag géneket, DNS-t vagy RNS-t.

    Ne legyen mérgező (nagyon) a takarmány, ez lehet vezérlőelv. De a teljes tiltást nem értem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .