Három hónap múlva indul a Fiatal gazda pályázat!

Megkezdődött két vidékfejlesztési pályázat, köztük a régóta várt Fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának véleményezése- derül ki a hivatalos pályázati oldalon megjelent közleményekből. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. november 5. éjfélig várják a partnerségi fórumban.


Mit lehet tudni a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatásról?

 • A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 37,75 milliárd Ft.
 • A támogatás mértéke 40 000 eurónak megfelelő forintösszeg
 • Várhatóan a támogatott projektek száma: 3 000 db.
 • A minimális jogosultsági feltétel: az előírt, legalább 6 000 STÉ üzemméretet fenntartani a működtetési időszak végéig.
 • Támogatási kérelmet természetes vagy jogi személyek 2017. február elsejétől nyújthatnak be:
  • Természetes személynek a pályázat beadásakor az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

a) Főtevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, aki a mezőgazdasági tevékenységet egyéni vállalkozóként a támogatási kérelem benyújtásától számított 12 hónapnál nem régebben folytatja.

b) A támogatási kérelem benyújtásakor legalább 18 és legfeljebb 40 éves.

c) Államilag elismert mezőgazdasági jellegű szakismerettel rendelkezik.

d) A támogatási kérelem benyújtásakor legalább 6 000, de legfeljebb 25 000 STÉ értékű termelési potenciállal rendelkezik.

  • Jogi személy abban az esetben jogosult támogatásra, amennyiben együttesen megfelel az alábbi feltételeknek:a) Főtevékenységként mezőgazdasági tevékenységet a támogatási kérelem benyújtásától számított 12 hónapnál nem régebben folytat.

   b) A jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője legfeljebb 12 hónapja folytat mezőgazdasági tevékenységet, mint főtevékenységet egyéni vállalkozóként vagy mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként végző jogi személy tulajdonosaként és
   ügyvezetőjeként.

   c) A jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője, ezáltal a tényleges és hosszú
   távú ellenőrzést kizárólagosan gyakorló személy legalább 18, legfeljebb 40 éves.

   d) A jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője államilag elismert mezőgazdasági jellegű szakismerettel rendelkezik.

   e) A támogatási kérelem benyújtásakor a jogi személy kizárólagosan legalább 6 000 STÉ értékű, a jogi személy és a jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője együttesen legfeljebb 25 000 STÉ értékű termelési potenciállal rendelkezik.

    

A pályázati kiírás itt elérhető!

 

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .