Heti fontos tudnivalók minden gazdálkodónak

Amint azt facebook oldalam követői észrevették, egyre többször osztok meg Agrofórumra írt cikkemből, s mivel egyre többet oda írok, így a saját honlapra már kevesebbszer jutok. Viszont innentől kezdve itt fogom összefoglalni a heti cikkeket, érdekességeket, sőt...tartogatunk még meglepetést az Agrofórummal a tarsolyunkban, de erről később… 😉

A heti cikkek összefoglalóit elküldöm minden hét végén hírlevélben is, ha erről nem szeretne lemaradni, iratkozzon fel IDE kattintva most.


🖊 Hamarosan elérkezik a kereskedelem legpörgősebb időszaka és egyben (amennyiben a saját oldalunkat is nézzük) a lehetősége annak, hogy a pénzünkkel „szavazzunk”. Arra szavazunk, hogy a multik szeptember óta csillivilli módon csalogató termékeivel lepjük meg szeretteinket, vagy idén adunk valami újat nem csak az ajándékozottaknak, hanem hazai kistermelőknek, akik szívből készítik termékeiket?


🖊 A Fiatal Gazda (FIG) néven „elhíresült” pályázat egyre inkább fokozza a kedélyeket. A napi (bulvár)sajtóból hallunk nagy bukásokról, visszafizetésekről, pályázatíró maffiákról, „köcsög” hivatalról, sokat nyert, de keveset teljesített „csalókról” és a gyors meggazdagodás reményében manikűrösből aranykalászos gyorstalpalón bejutó egyénekről. Vajon ezek városi legendák, vagy van valóságalapjuk? Mindenkinek megvan a véleménye, ami rendszerint az érintettek szempontjait nem tartalmazza, így gondoltam, ideje kicsit utánajárni, és megkérdezni magukat a Fiatal Gazdákat.


🖊 December 14-én lép életbe az Európai Unió új növényegészségügyi rendszerének egyik legfontosabb végrehajtási rendelete. A hatóság decembertől e jogszabály alapján ellenőrzi a növények, növényi termékek és egyes anyagok növényegészségügyi megfelelőségét mind az EU-n belüli forgalmazás, mind pedig a harmadik országból történő behozatal esetén.


🖊 A kárenyhítő juttatás iránti igényét a mezőgazdasági termelő 2019. december 2-ig (tekintettel arra, hogy 2019. november 30. munkaszüneti napra esik) nyújthatja be a Kincstár által erre a célra rendelkezésre bocsátott elektronikus felületen (MKR elektronikus kérelembenyújtó felületén).


🖊 Nincs dikvát… nem lesz glifozát…
Miért? Hogyan jutottunk idáig és mi ezzel a probléma?
Mi a megoldás? Van e valós megoldás?


🖊 A hazai gyepek 60%-a Natura 2000 hálózatba tartozik
A gyepgazdálkodás hiánya, a nem megfelelő gyepgazdálkodás azonban egyaránt veszélyeztetik a gyepek értékes élővilágát.
👩‍🌾 Növényvédelmi szakirányítás, tervezés szerződéssel, permetezési tervek készítése, vényírás, növényvédő szer és műtrágya beszerzés, tápanyag utánpótlási terv készítése, diagnosztika, teljeskörű adminisztráció az egységes kérelem beadásától a nitrátjelentésen át a gazdálkodási napló vezetéséig! 👩‍🌾
Mire számíthat, ha engem választ szaktanácsadónak?
👩‍🌾 Proaktív tanácsadás
👩‍🌾 Integrált növényvédelem
👩‍🌾 Hatóságbiztos adminisztráció
👩‍🌾 Interaktív kommunikáció
👩‍🌾 Ügyfélcentrikus szemlélet
👩‍🌾 Mindig friss szakmai ismeretek
👩‍🌾 Mezőgazdasági vertikumon belül széles kapcsolati háló, így sosincs megválaszolhatatlan kérdés!
Keressen bizalommal, elsősorban Pest, Heves és Nógrád megyékben dolgozom.
Elérhetőségeimet itt találja:
https://gazdahely.hu/szolgaltatasaim/
Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .