Folyamatban lévő pályázati lehetőségek 2022. június

Június 30-án zárul az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása című felhívás (VP2-4.1.3.2-4.1.3.3.-5.1.1-21) legutolsó pályázati szakasza. A jogcím keretében ültetvényeket lehet cserélni, telepíteni, fagykár- és jégvédelemmel ellátni, illetve a betakarítást gépesíteni. Ezen felül gyógy- és fűszernövények telepítését, betakarítását és feldolgozását támogatják. A költségek 40-50%-a finanszírozható a támogatásból.

Július 12-én végleg lezárul a lovas létesítmények kialakításának támogatása (VP6-6.4.1.1-22), melynek keretében maximum 100 millió forint támogatás igényelhető.

2022. június 15-től újranyílik a tavaszi fagykár elleni gépek beszerzésére irányuló pályázati felhívás (VP3-5.1.1.1-21). A pályázat lehetőséget biztosít a fagykárok elleni berendezések és technológiák, például rögzített vagy mobil légkeverő berendezés, autonóm hőtermelő berendezés vagy vontatott hőtermelő gép beszerzésére.  Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint lehet, 80%-os támogatási intenzitás mellett.

Tanyák háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátását, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseit ez év november 12-ig támogatják utoljára.

Erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységekre (VP5-8.6.2-16), azaz ápolás, tisztítás, törzsnevelés céljára lehet igénylést benyújtani legközelebb november 2. és december 2. között – ez egyben az utolsó lehetőség is. A támogatás hektáronként és munkálatonként meghatározott fix összeg.

Év végén zárulnak:

Az öntözési közösségek támogatása keretében a közös érdekeltségű öntözőtelepek üzemeltetésére, fenntartására, fejlesztésére, új öntözési beruházásokra lehet pályázni ez év végéig (VP5-16.5.2-21). Az elszámolható költségek 90%-a támogatásból finanszírozható, maximálisan 250 ezer euró erejéig.

A mezőgazdasági vízgazdálkodás fejlesztése (VP2-4.1.4-16) keretében tározók kialakítása, a táblaszintű vízkormányzás megvalósítása, illetve az öntözőrendszerek telepítése, korszerűsítése, cseréje támogatható, a hozzátartozó infrastruktúrával együtt. Alapvetően a költségek 40-50%-a finanszírozható támogatásból, maximum 3 milliárd forint erejéig. A pályázat év végén zárul.

Agrár-erdészeti rendszerek létrehozására szintén az év végéig lehet pályázni (VP5-8.2.1-16). Az egyes műveleteket fix, hektáronkénti összeggel támogatják.

Az erdősítés támogatása (VP5- 8.1.1-16) kiírás keretében állománytípustól függően a telepítést hektáralapú támogatásban részesítik, illetve a kieső jövedelem pótlására hektáronként 432 eurót fizetnek 12 éven át. A pályázat ez év végéig nyújtható be.Erdő-szerkezetátalakításra, klímarezisztens fajok telepítésére, invazív fajok visszaszorítására (VP5- 8.5.1-17) szintén az év végéig lehet támogatást igényelni, ez az adott művelttől függő, fix, hektáralapú összeg. Év végéig áll nyitva az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok megelőzése felhívás (VP5-8.3.1-17) is.

——–

Ha pályázni szeretne, lépjen kapcsolatba velünk, írjon e-mailt a gazdahely2014@gmail.com e-mailcímre!

——-

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .