Fiatal Gazda bemutatkozó: Májer Tamás

Májer Tamás vagyok, 26 éves, fiatal gazda nyertes és egyéni vállalkozó.

A családom generációk óta foglalkozik mezőgazdasággal , így nagyon közel áll hozzám a téma, hisz ebben nőttem fel. Mindig is vonzott ez a világ, bár az élet útjai néha másfelé sodortak, 18 évesen már Németországban dolgoztam, mivel a munka szeretete a szüleimtől rám ragadt. 3 évet dolgoztam kint, de a szívem ez idő alatt is húzott vissza az állatok és növények rengetegébe. Ezért is adtam be az aranykalászos és mezőgazdasági technikusi papírok megszerzése után 2014-ben a fiatal gazda pályázatot, amely pozitív elbírálást kapott, így ráléptünk a gazdálkodás változatos, nem mindig vidám , rögös világához vezető útra. A pályázat beadásakor fontos szerepet játszott az értékek megőrzése, az elhivatottság, hisz a családom életében ez mindig is jelen volt az évek során, a munka szeretete átjárta az életünket a kezdetektől fogva.

Vállalkozásom állatok közül elsősorban juhokkal, szarvasmarhákkal és kecskékkel foglalkozik, de a változatosság kedvéért van még baromfi, póniló és sertés is. Növények közül lucerna és a kukorica a domináns faj, amely az állatok etetésében fontos szerepet játszik. Telephellyel is rendelkezünk így az állatok tartása nem okoz problémát. A mindennapi teendők ellátásában természetesen a családom is kiveszi a részét, így teljes egészében családi gazdaságnak mondható.

A pályázati összeget és a képződő bevételeket az állomány bővítésére, gépvásárlásra és a gazdaság folyamatos fejlődésére fordítjuk.

Már az első évtől vállalkozóként, főállásban gazdálkodom, amelynek vannak előnyei és persze hátrányai is. Mert ugye ritka nap az amelyik gondok nélkül telik el, de véleményem szerint ez a szakma “velejárója”.

Az elkövetkező években szeretném kamatoztatni mindazt a tapasztalatot és tudást amit a szüleimtől, nagybátyámtól és a nagyapámtól kaptam. Ezáltal biztos megélhetési forrást biztosítani a családom számára és célom olyan gazdaság létrehozása és felépítése amelyben valóban visszatükröződik az elhivatottság, az állatok és a munka szeretete és hogy soha ne felejtsük el hogy honnan is indultunk.

Szívesen segítek mindenkinek akinek esetleg szüksége van rá, aki tapasztalatot szeretne cserélni, vagy  aki hezitál, hogy neki vágjon-e vagy sem, vagy csak kérdése van.  Facebook : Tomi Májer


Ha Ön is megírná történetét, akár Fiatal Gazdaként, akár pályázat nélküli gazdaság alapítóként írjon a blog@gazdahely.hu e-mail címre.

Akár a pályázatban vállalt közzétételi kötelezettséget is letudhatja! 😉

Honlapunkon lehetőséget biztosítunk kisgazdaságok termékeinek/szolgáltatásainak bemutatkozására is. Ha széles körben szeretné gazdaságát reklámozni, itt van a legjobb helyen!

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .