Kijött egy megdöbbentő adat: 458 olimpiai medencényi illegális növényvédő szert foglalt le az Europol idén. Megdöbbentő! Megdöbbentő, hogy ennyien vesznek bevont, betiltott, külföldről behozott, pult alól árult, autó csomagtartóban átcímkézett növényvédő szert!

❗️A NÖVÉNYVÉDELEM VESZÉLYES ÜZEM ❗️

Így, nagy betűkkel!

NEM JÁTÉK!

Ezért:
1️⃣- Ne vegyen illegálisan növényvédő szert! Sem kivontat, sem betiltottat, sem külföldit! (Nem véletlenül tiltották be, nem tudjuk, hogy a cirill betűs tényleg ugyanez-e, vagy csak valami házi laborban kotyvasztott, nem ellenőrzött minőségű valami…)
2️⃣- Ne permetezzen olyan növényvédő szerrel, amire nem rendelkezik engedéllyel! (Adott egy kicsit a szomszéd, mi baj lehet belőle….ismerős?)
3️⃣- NEM A KÉMIAI NÖVÉNYVÉDELEM az első! Integrált növényvédelem, okszerűen, szükség szerint! Mindig a megelőzés a kulcsszó!
4️⃣- Nem KELL minden kártevő ellen 100%-os tisztítást végezni. A cél: a küszöbérték alá csökkentés, ami nem egyenlő a teljes mentességgel. Ne a laborszerűen egyenletes növényállomány legyen a cél, hanem egy jól beállt agroökoszisztéma kialakítása, ami sokkal ellenállóbb minden abiotikus tényezővel szemben is!
5️⃣- Nem szégyen szaktanácsadót fogadni, ha kell, többet is megkérdezni! (Nem azért, mert mi olyan baromi okosak vagyunk, hanem azért, mert többfelé járunk, többet hallunk, látunk, többet tapasztalunk és kívülről látunk rá az adott helyzetre!)
6️⃣- A jogszabály az jogszabály, a törvényt be kell tartani, ha tetszik, ha nem. Aki élelmiszert termel, az vállalja a földhasználat és a gazdálkodás minden ide vonatkozó szabályát.
7️⃣- A fentieket nem tudomásul venni NEM MENŐ(GAZDÁLKODÁS), hanem BUTASÁG és HAZÁRDJÁTÉK!
8️⃣- Olyan élelmiszert állítson elő, amilyet a maga tányérjára is jó szívvel rá tenne!
9️⃣- Aki ezt nem érti, az nem csak saját magát, hanem a gazdatársait és a fogyasztókat is veszélyezteti!

‼️Ne veszélyeztesse mások életét! Ne használjon illegális növényvédő szert! Tartsa be a növényvédelmi szabályokat!

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .