Elkezdődött a magyar teaprojekt!

Korábban ITT írtam már Mariannáról és a magyar teaprojektről. Küldetésével egy olyan Európai projekthez csatlakozott, amelynek célja, hogy ugyanúgy kéz a kézben járjon a teatermesztés és teafogyasztás, mint a szőlőtermesztés és borfogyasztás.

Most pedig eljött az idő, az első 8 lelkes magyar termelő belefogott a teatermesztésbe itthon!

Marianna így írja le oldalán:

Egy júliusi reggelen, az ígért 9 óra helyett 6.40-kor bekanyarodott a kamion a rendelt teanövényekkel. Izgatottan bontottuk ki a fadobozokat, olyan érzés lett úrrá rajtam, mint karácsonykor gyerekkoromban. Sorban érkeznek a bátor termelők is, akik elviszik a saját adagjukat. Mi maradtunk, a család és barátok, no meg a 652 tő teanövény.

Az előkészített talajban kijelöltük a sorokat, gödröt ástunk, és tőzeggel alaposan feltöltöttük. Az a lényeg, hogy a hideg beálltáig minél jobban meggyökeresedjen a növény, hogy a kritikusnak tartott első telet túlélje.

10-15 cm-enként elültettük a teát, így 4 tömött sorunk lett. Csepegtetőöntözést kapnak a sorok, hogy a lehető legjobban érezzék magukat az idegen növénykék. Idén egyetlen feladatunk életben tartani őket, majd következő év tavaszán kezdjük szedni a leveleket.

Én személyesen is nagyon drukkolok Neki és a termelőknek, hogy sikerrel járjanak!

Forrás: Teaprogramok


Pszt…. Nem árulhatom el, de ….ha követitek a youtube csatornámat, akkor hamarosan magyar teatermesztő is bemutatkozik ott… 😉
Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .