Május 15-ig nyújthatóak be az egységes kérelmek!

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák 41 jogcímen igényelhetnek támogatást és/vagy kifizetést, beleértve egyes vidékfejlesztési intézkedések kifizetéseit is.

A kérelmek benyújtására 2017-ben is csak elektronikus úton, a Magyar Államkincstár erre létrehozott internetes felületén van mód.

Határidők:

Az ügyfelek 2017. május 15-ig nyújthatják be szankciómentesen támogatási kérelmeiket, majd ezen benyújtott kérelmeket késedelmi szankció nélkül 2017. május 31-ig adatváltozás keretében módosíthatják. Az egységes kérelem felületén, de annak nem részeként benyújtott állatalapú közvetlen támogatási kérelmek esetében a már benyújtott támogatási kérelmek 2017. május 15-e után csak szankció mellett módosíthatóak.
Amennyiben valamely jogcímben, intézkedésben május 15-ig nem nyújtottak be kérelmet, úgy május 16. és június 9. között a késedelmesen benyújtott intézkedésre, jogcímre a vonatkozó támogatási összeget munkanaponként 1% késedelmi szankcióval csökkentik.

A 2017. június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítják.

A kamara falugazdász-hálózata ingyen segíti a gazdálkodókat az egységes kérelmek időbeni és előírások szerinti benyújtásában. Mindemellett tagjaink még rugalmasabb kiszolgálása érdekében a kamara ügyfélszolgálata idén márciustól már ingyenesen hívható belföldi vezetékes illetve belföldi mobilhálózatból, a +36 80 900 365-ös telefonszámon (hétfőtől csütörtökig 8:00-17:00, pénteken 8:00-14:30), illetve továbbra is elérhető az ugyfelszolgalat@nak.hu e-mail címen.

Forrás: NAK
Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .