Elkezdődött az adategyeztetés, 10 napja van válaszolni!

Akik gyakran nézik az e-mailjüket már szembesülhettek vele, hogy megkezdődött a 2018. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés. Akik ritkábban néznek rá, azoknak javaslom, hogy most lépjenek be az ügyfélkapujuk tárhelyére, mert már érkeznek az adategyeztetésre felszólító végzések.

 

Fontos változás, hogy 2018-ban az adategyeztetésre felszólító végzéseket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldi ki az Államkincstár.

Milyen esetben kaphat ilyen végzést?

Ha a fizikai blokkok esetén:

  • túligénylést,
  • ráfedést,
  • átfedést állapított meg a hivatal.

Mennyi idő van rá reagálni?

A végzés letöltésétől (! nem a kiküldés dátuma számít, senki ne ijedjen meg, ha nem aznap lépett fel az ügyfélkapura, amikor kapta!) számított 10 napon belül kell kitölteni és benyújtani az Egységes kérelem már megszokott felületén az Adategyeztetés kérelmet.

Amennyiben a gazdálkodó az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a végzésben megjelölt határidőben nem tesz eleget vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentését a Kincstár a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

 

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .