AGROMEDIUM – A digitális szerjegyzék; zöld könyv a zsebből

A mi szakmánk “bibliája” a zöld könyvnek is nevezett szerjegyzék, ami évente frissül és az összes felhasználható (engedélyezett) növényvédő szer megtalálható benne, hatóanyaggal, kultúrával, dózissal együtt. Ám több dologgal is gondban voltam eddig:

  1. Otthagyom, elfelejtem, sok helyet foglal és sosem ott nyílik ki, ahol kell.
  2. Év közben is történnek bizony engedélymódosulások, amiket ebből nem lehet nyomon követni.
  3. Előfordul, hogy szükségem van az engedélyokiratára is további információszerzés miatt egy-egy növényvédő szernek, olyankor azt a Nébih felületén tudom elérni, internet viszont nem mindig van nálam…

Ezekre jelent megoldást az Agromedium! Fantasztikus, hiánypótló applikáció, ami nem csak a növényvédős szakemberek, hanem a gazdálkodók napi életét is megkönnyítheti.

 

Az Agromedium egy internetkapcsolat nélkül is működő, mezőgazdasági termelők és növényvédelmi szaktanácsadók számára készített, telefonra letölthető növényvédő szer jegyzék és információs adatbázis. A telefonos applikációban a termékek 21 tulajdonságára tudunk szűrni, az engedélyokiratok mellett, a kiemelt gyártói ajánlatok is megtalálhatóak benne. A jelenlegi információk mellett az ősz folyamán, elérhető lesz a termékek kijuttatási ideje a kultúrnövény fenológiai állapota szerint, a hatóanyagok hatásmechanizmusa és további tulajdonságok is.

A benne levő adatbázis nagy, de ennek ellenére egyszerűen használható, a felhasználók számára a lényegi információ szembetűnő. Fontos kiemelni, hogy az AGROMEDIUM internetkapcsolat nélkül is működik, az engedélyokiratok, és a kiemelt gyártói ajánlatok is megtalálhatóak benne.

A letöltésével egy keresőfelülettel rendelkező növényvédő szerjegyzéket tehetünk zsebre. A szoftver elérhető Android és iOS rendszerű készülékekre is, letöltése ingyenes.

A keresőrendszerében a növényvédő szerek 21 tulajdonságára lehet szűrni, akár kombinálva, összetett módon is.

A jelenleg feltöltött adatok termékenként a következőt tartalmazzák: Termék név, Gyártó, Engedélyokirat tulajdonos, Formuláció, Hatóanyag összetétel, Engedély típusa, Rendeltetés, Kultúra, Károsító, Dózis, Lémennyiség, Élelmezés-egészségügyi várakozási idő, Munka egészségügyi várakozási idő, Engedély érvényessége, AKG engedély, Méhveszélyesség, Méhkímélő technológia, Védőtávolság vizektől, Légi kijuttatás, Forgalmazási kategória, Ökológia gazdálkodásban besorolása és az Engedélyokiratok a módosításaikkal együtt.

A termékek mellett a csomagajánlatokról is informálódhatunk.

A frissítésekről, javításokról, új engedélyekről időközönként értesítést küld az applikáció, így azok letöltésével mindig aktualizálhatjuk a szerjegyzéket.

“A telefonunk a nap nagy részében nálunk van, a könyveket nem visszük magunkkal. Az alapötlet innen indult. Ha már így van, miért ne lehetne, egy egyszerűen használható információs adatbázis is egyben. Az AGROMEDIUM azért készült, hogy a legjobb döntés meghozása érdekében, a legtöbb információt biztosítsa, a gazdálkodók és szaktanácsadók számára. Így másfél év elteltével a fejlesztés elindulása után úgy gondolom, hogy egy hasznos, mezőgazdasági döntéstámogató szoftvert sikerült készíteni.”  – Muntyán Krisztián, az applikáció “atyja”

 

 

 

 

Ossza meg Gazdatársaival is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .