Magyarország elkötelezett és következetes támogatója a GMO-mentes mezőgazdaság megóvásának a tudományos-kutatói együttműködések erősítésén keresztül is – fogalmazott dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója Pekingben, a Kína-Európa Szója Szimpóziumon elhangzott felszólalásában.

A főigazgató kiemelte, hogy ez a termelési mód építkezik évszázados tradícióinkra, így az egészséges és hagyományos élelmiszerek termelése és fogyasztása mellett kötelezi el hazánkat.

A szimpóziumon a NAIK szorosabb tudományos és kutatói tapasztalatcserére építkező kapcsolatokról szóló megállapodást készít elő a Kínai Agrártudományi Akadémiával.

A takarmányozáshoz felhasznált génmanipulált szója kiváltása igen komoly feladat. 2013-ban Magyarország ennek jegyében az elsők között csatlakozott a Duna Szója Szövetséghez. A közelmúltban 14 uniós ország csatlakozott ahhoz a Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és német kollégája által kezdeményezett Európai Szója Nyilatkozathoz, amelynek aláírói vállalják a pillangós növények élelmiszeripari és takarmányozási célra történő termesztésének ösztönzését.

Forrás: FM

Itt nem lesz GMO!

További érdekes cikkek:

Cimke:

Egy gondolat a “Itt nem lesz GMO!” -hoz

  • 2017-07-31 at 19:29
    Permalink

    Valaki magyarázza már el két három mondatban miért nem szabad a géneket feljavítani például takarmányozási célra?

    Az elfogyasztott takarmány lebomlik, megemésztődik. Teljesen mindegy milyen gének voltak benne. A saját génkészletünket szintetizáljuk, nem használjuk a tápanyag géneket, DNS-t vagy RNS-t.

    Ne legyen mérgező (nagyon) a takarmány, ez lehet vezérlőelv. De a teljes tiltást nem értem.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás